Product van de week: chocoladetruffels!

Product van de week: chocoladetruffels

Een echte delicatesse? Dan hebben we het over truffels! De meesten onder ons kennen deze wel als de zwammen die onder andere in Italië onder de grond te vinden zijn, maar wij hebben het natuurlijk niet over deze delicatesse. Wij spreken hier over de heerlijke chocoladetruffels!

En je hebt geluk, want de truffels zijn deze week het product van de week. Rep je naar één van onze winkels en ga ze proeven!

Geschiedenis van de chocoladetruffel

Deze guilty pleasure wordt gemaakt van chocolade en ganache en worden vaak op smaak gebracht met likeur en aroma’s. De geschiedenis vertelt ons verschillende verhalen, maar de huidige chocoladetruffel zouden we te danken hebben aan Auguste. Niet onze August Larmuseau, maar wel Auguste Escoffier. Zijn stagiair zou in 1920 tijdens het maken van banketbakkersroom de hete room bij de chocolade gegoten hebben in plaats van bij de suiker. Dit misverstand zorgde ervoor dat de chocolade ging smelten en zo ontstond ganache. Deze ganache vormde hij tot een bolletje om het daarna in cacaopoeder te wikkelen en zo was de eerste chocoladetruffel een feit.

 

Larmuseau’s chocoladetruffels

Ook bij Larmuseau gieten we af en toe de room bij de chocolade in plaats van bij de suiker om de zoete truffels te maken. In ons ambachtelijk assortiment vind je truffels met amandel, Amaretto, cacao, Grand marnier, aardbei, sinaas, groene appel en zwarte bes. We dagen jullie uit om ze allemaal eens te komen proeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *